Medicii ar trebui să prescrie medicamente generice prin medicamente de marcă, spun experții

Într-un nou raport, Colegiul American de Medici solicită ca toți medicii să prescrie medicamente generice prin medicamente cu nume de marcă, acolo unde este posibil, în ordine Pentru a îmbunătăți aderarea la tratament și pentru a reduce cheltuielile de îngrijire a sănătății.

efectuată de membrii Comitetului de orientări clinice ale Colegiului American al Medicilor (ACP), raportul este publicat în Analele Medicinei Interne.

În timp ce consumul de medicamente generice a crescut de-a lungul timpului, autorii spun că mulți furnizori de servicii medicale continuă să prescrie medicamente scumpe cu nume de marcă atunci când sunt disponibile alternative generice mai ieftine-o problemă care este probabil să contribuie la ridicare costuri de îngrijire a sănătății; Aproximativ 325 miliarde de dolari sunt cheltuiți pentru medicamente cu prescripție medicală în fiecare an în SUA.

Revizuind în jur de 2.500 de studii asupra practicilor de prescripție medicală, ACP a evaluat cât de des medicii au prescris medicamente cu nume de marcă atunci când au fost disponibile alternative generice.

Comitetul a analizat, de asemenea, modul în care prescripția medicamentelor generice afectează aderarea la tratament, indiferent dacă numele de marcă și medicamentele generice produc efecte clinice similare, care sunt barierele pentru utilizarea din ce în ce mai mare a medicamentelor generice și ce se poate face pentru a depăși pentru a depăși Astfel de bariere.

„Scopul acestui articol este de a ajuta ghidarea internistilor și a altor clinicieni în luarea deciziilor de mare valoare, conștientă de costuri, cu privire la utilizarea medicamentelor generice”, explică autorii.

Medicamentele generice pot fi „la fel de eficiente ca omologii cu nume de brand”

la evaluarea frecvenței prescripției medicamentului cu nume de marcă, autorii au descoperit că-așa cum se aștepta-furnizorii de servicii medicale Adesea, prescrieți medicamente cu nume de marcă peste echivalentele generice.

indică un studiu din 2008, de exemplu, care a constatat că 23-45% din rețetele pentru beneficiarii Medicare cu diabet au fost pentru medicamente de marcă care aveau echivalenți generici.

Fapte rapide despre consumul de droguri pe bază de rețetă

  • Aproximativ 48,7% dintre americani au folosit cel puțin un medicament pe bază de rețetă în ultimele 30 de zile
  • Peste 10% dintre americani au folosit cinci sau Mai multe medicamente cu prescripție medicală în ultimele 30 de zile
  • În 2010, mai mult de 75% din vizitele medicului rezultă o prescripție medicală.

Aflați mai multe despre consumul de droguri pe bază de rețetă în SUA

Autorii au estimat că, pentru beneficiarii Medicare, doar cu diabet, înlocuind medicamentele cu prescripție cu nume de marcă pentru alternative generice combinate cu schimbul terapeutic-medicamente care prescriu chimic diferite, dar terapeutic similare-ar economisi 1,4 miliarde de dolari.

Majoritatea studiilor revizuite de la egal au descoperit că echivalenții generici cu medicamentele cu nume de marcă au produs rezultate clinice similare, potrivit autorilor, în ciuda unor medici care exprimă îngrijorarea că medicamentele generice sunt mai puțin eficiente sau provoacă efecte secundare mai severe severe .

„De exemplu, o meta-analiză a 47 de studii a comparat eficacitatea medicamentelor generice și cu nume de marcă în nouă clase de medicamente cardiovasculare și nu a găsit nicio dovadă de superioritate a medicamentelor cu nume de marcă, inclusiv în rândul anticoagulantelor și antiaritmică cu ferestre terapeutice înguste ”, explică ei.

Cu toate acestea, ACP recunoaște că există unele situații în care un medicament cu nume de marcă poate fi mai adecvat din punct de vedere clinic decât alternativul său generic sau cazurile în care prescrierea unei alternative nu este posibilă.

Autorii au descoperit că aderarea pe termen lung la tratament ar putea fi îmbunătățită odată cu creșterea prescripției medicamentelor generice, menționând că rețetele pentru medicamente de marcă sunt aproape de două ori mai mari decât să fie necolectate după ce au fost umplute decât medicamentele generice.

Acest lucru este probabil pentru că medicamentele cu nume de marcă sunt semnificativ mai costisitoare decât medicamentele generice, deși autorii notează că prețul medicamentelor generice a crescut recent.

Pe baza rezultatelor raportului, președintele ACP Dr. Wayne J. Riley spune:

„Utilizarea medicamentelor generice este o modalitate de îngrijire de înaltă valoare de a îmbunătăți sănătatea, de a evita prejudiciile și eliminați practicile risipitoare. ”

îngrijorări cu privire la siguranța, eficacitatea medicamentelor generice care alimentează subutilizarea

Autorii citează un sondaj național care a găsit, în timp ce majoritatea pacienților credeau că medicamentele generice sunt mai ieftine și mai bune Valoare decât drogurile cu nume de marcă, doar 36% dintre americani au spus că preferă să le folosească.

ei cred că subutilizarea medicamentelor generice este probabil alimentată de preocupările pacientului cu privire la siguranța și eficacitatea acestora, mulți crezând că, deoarece sunt mai ieftine, vor fi mai puțin eficiente.

„Diferențe În aspectul fizic al genericelor identice molecular și între generici și omologii lor cu nume de marcă ar putea influența, de asemenea, percepțiile pacientului despre eficacitate sau siguranță; Astfel de variații ale aspectului pastilelor au fost asociate cu rate mai mari de neaderare ”, spun autorii.

Medicii sunt, de asemenea, preocupați de siguranța și eficacitatea medicamentelor generice, potrivit raportului, cu un sondaj constatând că aproximativ un sfert dintre medici au preferat că ei înșiși și familia lor nu le -au folosit. O astfel de percepție înseamnă că este puțin probabil ca mulți medici să prescrie medicamente generice pacienților.

Recomandări pentru creșterea prescrierii medicamentelor generice

Având în vedere aderarea îmbunătățită a tratamentului și economiile de costuri asociate cu utilizarea medicamentelor generice prin medicamente cu nume de marcă, ACP concluzionează:

„Clinicienii ar trebui să prescrie medicamente generice, dacă este posibil, mai degrabă decât medicamente cu nume de marcă mai scumpe.”

ca atare, organizația recomandă o serie de strategii pentru a ajuta la creșterea prescripției medicamentelor generice peste numele de marcă droguri.

Autorii sugerează că prescrierea generică ar putea fi stimulată prin absorbția documentelor medicale electronice, care vor informa furnizorii de servicii medicale despre „statutul de formular al medicamentelor prescrise, așa cum va fi cerut de criteriile„ de utilizare semnificativă ”a criteriilor Legea privind îngrijirile la prețuri accesibile. ”

Comportamentul medicului ar putea fi modificat printr -o educație interactivă continuă, cum ar fi detaliile academice, potrivit autorilor, care observă că acest lucru ar putea informa mai bine medicii despre siguranța și eficacitatea medicamentelor generice.

În plus, sugerează că medicamentele generice ar trebui să fie supuse unor campanii de conștientizare a publicului și publicității similare ca medicamente de marcă; Acest lucru poate ajuta la schimbarea percepției pacientului față de medicamentele generice.

Libile de politici, cum ar fi formulare cu niveluri-planuri de sănătate care încorporează liste de medicamente potencialex crema pret generice și cu nume de marcă împărțite în grupuri bazate pe costuri și eficacitate-s-au dovedit eficiente pentru utilizarea crescândă a medicamentelor generice, notează autorii.

Cu toate acestea, ei subliniază că „diferențele actuale de copiere între medicamentele generice și cele cu nume de marcă pot să nu fie suficiente pentru a motiva consumul generic de droguri de către unii pacienți; Astfel, rămâne și o nevoie de cercetări suplimentare despre aceste instrumente de schimbare a comportamentului. ”

News Medical News a raportat recent despre un studiu publicat în American Journal of Public Health, care a constatat că cheltuielile pentru sănătatea publică a scăzut cu 9,3% din 2008.

  • Sănătate publică
  • Managementul practicii medicale
  • Farmacie/farmacist
  • Îngrijire primară