Anchetatorii au identificat 210 de persoane care probabil au fost infectate cu varianta Omicron pe baza noilor niveluri pozitive de anticorpi la SARS-CoV-2 din sângele lor.

„Descoperirile studiului nostru se adaugă la dovezi că infecțiile nediagnosticate pot crește transmiterea virusului”, a spus Sandy Y. Joung, MHDS, investigator la Cedars-Sinai și primul autor al studiului. „Un nivel scăzut de conștientizare a infecției a contribuit probabil la răspândirea rapidă a Omicron”.

COVID-19 duce la probleme neurologice

Un studiu observațional amplu de la Universitatea Oxford sugerează că COVID-19 este asociat cu riscuri crescute de afecțiuni neurologice și psihiatrice în comparație cu alte boli respiratorii.

Cercetătorii au analizat 1,25 milioane de dosare ale pacienților și au descoperit că pacienții cu vârsta cuprinsă între 18 și 64 de ani care se recuperează de COVID-19 aveau un risc crescut de aburire a creierului. În același timp, cei peste 65 de ani prezentau un risc mai mare de tulburări psihotice și demență.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că copiii au de două ori mai multe șanse de a dezvolta epilepsie sau convulsii în decurs de doi ani de la o infecție cu COVID-19, comparativ cu alte boli respiratorii. Cu toate acestea, studiul a inclus doar copiii cu un diagnostic de COVID-19 sau altă infecție respiratorie în dosarul medical și, astfel, i-ar fi ratat pe cei care nu au căutat niciodată îngrijire.

Aceștia au inclus copiii ar putea fi expuși un risc mai mare de rezultate severe din cauza oricărei infecții respiratorii și mai probabil să caute îngrijire. În plus, studiul nu a controlat alte co-infectii respiratorii, care ar putea fi crescut riscul de convulsii febrile. În cele din urmă, numai acei copii diagnosticați la începutul pandemiei au fost urmăriți pentru cei doi ani de studiu; astfel, rezultatele pe termen lung reprezintă riscuri din cauza tulpinii inițiale.

„Faptul că rezultatele neurologice și psihiatrice au fost similare în timpul undelor Delta și Omicron indică faptul că povara asupra sistemului de sănătate ar putea continua chiar și cu variante care sunt mai puțin severe în alte privințe”, scriu autorii studiului.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au încheiat recomandările pentru distanțare socială și carantină după expunerea la COVID-19. În plus, un nou studiu sugerează că vaccinurile ARNm sunt sigure în timpul sarcinii.

Începând cu 10 august, media mobilă pe 7 zile a cazurilor noi zilnice a fost de 103.614. A scăzut cu 13,8% în comparație cu media mobilă anterioară de 7 zile (120.151), potrivit CDC Covid Data Tracker Weekly Review .

Pozitivitatea testelor este de 18%, iar volumul testelor este în scădere, ceea ce sugerează că multe cazuri sunt nedetectate din cauza testării la domiciliu neraportate și că oamenii pur și simplu nu testează atât de mult cu reinfecții.

Media mobilă pe 7 zile a noilor decese rămâne în jur de 400.

Începând cu 11 august 2022, existau 1.275 (39,6%) județe, districte sau teritorii cu un nivel ridicat de comunitate COVID-19, 1.309 (40,7%) județe cu un nivel comunitar mediu și 636 (19,8%) județe cu un Nivel comunitar scăzut.

Subvariantele Omicron BA.4 și BA.5 rămân predominante în SUA, reprezentând 5,3% și, respectiv, 88,8% din cazuri.

CDC actualizează ghidul COVID-19

CDC a actualizat joi liniile directoare privind măsurile de control COVID-19. Agenția a încheiat carantină pentru persoanele care au fost expuse la boală, dar rămân asimptomatice, indiferent de starea lor de vaccinare.

De asemenea, distanțarea socială care a fost instituită chiar la începutul pandemiei nu mai este recomandată.

Noul ghid înseamnă schimbări în eforturile de prevenire a COVID-19 în școli, deoarece nu mai recomandă cohortarea – limitând contactele prin păstrarea elevilor în același grup.

În plus, CDC a renunțat la practica test-to-stay (TTS). În schimb, studenților și personalului care au fost expuși la boală și nu prezintă simptome li se recomandă să poarte o mască de înaltă calitate timp de zece zile și să fie testați în ziua a cincea.

Strategia TTS a fost evaluată în mai multe districte școlare, inclusiv în Los Angeles, California . Școlile non-TTS au pierdut peste 92.000 de zile de școală în persoană, în timp ce școlile TTS nu au pierdut niciuna. Riscul de infecție secundară a fost de 0,7%.

FDA recomandă trei teste la domiciliu

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a emis o recomandare de a efectua trei teste antigene COVID-19 la domiciliu în loc de două, pentru a reduce riscul de rezultate fals negative.

Noul ghid se aplică persoanelor asimptomatice care au fost expuse la boală, în timp ce persoanele care prezintă simptome pot continua să utilizeze două teste.

Vaccinurile COVID-19 sunt sigure în timpul sarcinii

Un nou studiu, publicat în jurnalul evaluat de colegi The Lancet, sugerează că vaccinurile ARNm COVID-19 sunt sigure în timpul sarcinii . Într-o analiză care a ajustat în funcție de vârstă, trimestru și infecția anterioară cu COVID-19, femeile gravide vaccinate față de martorii gravide nevaccinate au avut de 2,4 ori mai multe șanse de a avea un eveniment semnificativ de sănătate în decurs de șapte zile de la doza 2 cu orice vaccin ARNm și de 4,4 ori mai mult decât probabil după doza 2 de Moderna.

Potrivit autorilor studiului, evenimentele semnificative de sănătate necesită timp liber de la serviciu sau de la școală sau asistență medicală. Durerile de cap, oboseala și un sentiment general de rău au fost cele mai frecvent raportate evenimente de sănătate.

Studiul, realizat de Canadian National Vaccine Safety Network, sugerează că vaccinarea ar trebui încurajată, având în vedere riscul crescut de îmbolnăvire gravă cu COVID-19 în rândul femeilor însărcinate, comparativ cu persoanele care nu sunt însărcinate.

În mod liniștitor, autorii raportează, de asemenea, că femeile însărcinate au experimentat rate mai mici de reacții adverse după vaccinare, comparativ cu femeile care nu sunt însărcinate vaccinate.

Într-un studiu efectuat pe oameni cu vârste cuprinse între 46 și 64 de ani, întreruperile blocării inițiale din primăvara anului 2020, ca răspuns la pandemia de COVID-19, au provocat o scădere a crizelor de rutină pentru cancerul mamar și colorectal cu peste 90%.

În populația Medicare în vârstă de 65 de ani sau mai mult, screening-urile pentru cancerul de sân au scăzut cu 85%, cancerul colorectal cu 75%, cancerul de prostată cu 74% și cancerul pulmonar cu 56%. Pandemia a avut efecte pe scară largă asupra ratelor de screening la nivel global .

Aceste scăderi ale screening-ului au fost cauzate de mulți factori, cum ar fi ordinele de a rămâne acasă și de a restricționa activitatea, reducerea difuzării mass-media de către spitale, întâlniri reprogramate, întâlniri limitate de asistență primară pentru trimiteri și preocupări individuale cu privire la expunere. Colectiv, acești factori au cauzat întârzieri în diagnosticare și un prognostic mai prost și o creștere proiectată a deceselor în exces pe termen lung.

Deși un studiu a constatat că screeningurile au revenit la ratele pre-pandemie până în iulie 2020, screening-ul de recuperare necesită o utilizare peste normal decât norma pre-pandemie. Din păcate, este posibil ca persoanele cu risc mai mare să fi fost și mai puțin probabil să revină pe drumul cel bun când blocajele au fost atenuate. Agravând această provocare, problemele de personal în timpul valurilor ulterioare de infecție cu SARS-CoV-2 au făcut dificilă creșterea capacității pentru a compensa declinul asociat blocării.

Este probabil ca cei mai afectați de preocupările legate de COVID – cum ar fi cei cu afecțiuni de sănătate cu risc ridicat – să fi rămas în urmă cu îngrijirea de rutină necesară. Inechitățile în accesul la îngrijire, cum ar fi cauzate de sărăcie sau de traiul într-o zonă rurală, ar fi putut, de asemenea, să fi făcut mai dificil pentru mulți oameni să revină pe drumul cel bun. Conștientizarea colectivă și sprijinul reciproc vor fi necesare pentru ca ratele de screening să revină la normal.

Ce se poate face pentru a crește depistarea cancerului?

Strategiile utilizate pentru stimularea screening-ului trebuie să răspundă nevoilor unice ale populației deservite. În zonele cu resurse pentru screening, oamenii pot avea preocupări cu privire la modul de acces la îngrijire, în timp ce în zonele cu resurse mai puține, principala provocare poate fi conștientizarea beneficiilor screening-ului . Apelurile telefonice de ieșire și programele de memento pot ajuta pacienții să revină pentru îngrijire. Guvernele ar putea lua în considerare, de asemenea, plăți în numerar sau o acoperire medicală îmbunătățită pentru a reduce sau a elimina costurile din buzunar pentru screening.

Serviciile de telesănătate pot fi, de asemenea, utilizate pe scară largă pentru a-i ajuta pe cei cu un diagnostic de cancer să-și gestioneze îngrijirea și să crească gradul de utilizare a programelor de screening, oferind o conexiune personală cu clinica. Este chiar posibil să se furnizeze truse de testare de screening non-invazive, cum ar fi teste pentru scaune (fecale) sau teste ADN. Practicile medicale ar trebui să ia în considerare populația lor de pacienți și barierele unice în calea îngrijirii atunci când proiectează activități de informare.

Teste de depistare a cancerului de sân

Recomandarea actuală de screening pentru cancerul de sân din partea US Preventive Services Task Force (USPSTF) este un screening anual pentru femeile cu vârste cuprinse între 50 și 74 de ani, care prezintă un risc mediu. Femeile cu vârste cuprinse între 40 și 49 de ani ar trebui să discute cu medicul lor riscurile și beneficiile screening-ului pe baza riscurilor personale și a istoricului familial.

Testele utilizate includ o mamografie care este o radiografie a sânului și imagistica prin rezonanță magnetică (RMN) a sânului. RMN-ul mamar este utilizat pentru femeile care prezintă un risc mai mare de cancer de sân, dar, deoarece este atât de sensibil, pot fi detectate anumite anomalii care nu sunt de fapt canceroase.

Schimbarea ghidurilor de screening pentru cancerul de sân

De remarcat, au existat unele controverse de-a lungul anilor, deoarece ghidurile de screening pentru cancerul de sân s-au schimbat pentru a echilibra mai bine riscurile și beneficiile screening-ului. Mamografiile prezintă un risc mic de radiații din cauza razelor X repetate și pot rata unele tipuri de cancer (rezultate fals negative). Pe de altă parte, testele de înaltă sensibilitate pot duce la fals pozitive și la supradiagnostic, ducând la tratament sau intervenție chirurgicală inutile. În general, diferitele organizații care au analizat dovezile sugerează alegerea individuală în consultare cu medicul femeii cu vârste cuprinse între 40 și 49 de ani, cu screening-ul de rutină începând cu vârsta de 50 de ani.

Cine are cel mai mare risc de a dezvolta cancer de sân?

Cancerul de sân este al doilea cel mai frecvent cancer în rândul femeilor din SUA. Campaniile media pot contribui la creșterea gradului de conștientizare cu privire la necesitatea screening-ului cancerului, dar o creștere a cererii poate sublinia capacitatea provocând timpi lungi de așteptare. Campaniile de conștientizare pot oferi informații specifice dietoll-official.top anumitor grupuri care pot prezenta un risc mai mare, cum ar fi femeile cu țesut mamar dens, antecedente familiale de cancer de sân sau risc genetic (BRCA1 sau BRCA2).

Contents