Care sunt beneficiile pentru sănătate ale ardeiului negru?

ardeiul negru și componenta sa alcaloidă, au asociații cu multe beneficii pentru sănătate, inclusiv efecte antiinflamatorii și potențiale proprietăți de combatere a cancerului.

Oamenii au folosit piper în medicina tradițională de mii de ani, în special în Ayurveda, sistemul tradițional indian de medicină. Indivizii au folosit -o în principal pentru tratarea tulburărilor menstruale și ale urechii, nasului și gâtului.

Cu toate acestea, consumul prea mult piper negru poate duce la efecte secundare gastrointestinale, astfel încât oamenii trebuie să fie atenți să nu folosească prea mult.

Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre ardeiul negru, inclusiv informațiile nutritive, beneficiile pentru sănătate și riscurile potențiale.

Informații despre nutriție

Tabelul de mai jos arată cantitatea de nutrienți într -o linguriță de ardei negru măcinat, cu o greutate de 2,3 grame (g).

În prezent, nu există orientări dietetice despre cât de mult ardei iute negru a Persoana oricărui sex sau grup de vârstă ar trebui să consume.

Cu toate acestea, liniile directoare dietetice pentru americani: 2020-2025 observă că adăugarea de ierburi și condimente poate ajuta la adăugarea de aromă la un fel de mâncare atunci când o persoană încearcă să -și reducă dieta Aportul de zahăr adăugat, sodiu și grăsimi saturate.

beneficii pentru sănătate

Există mai multe beneficii potențiale pentru sănătate ale piperului negru pentru corp și creier, iar multe dintre ele provin din negru piperine compus de ardei.

ridicat în antioxidanți

piperine, compusul vegetal în ardei negru, are proprietăți antioxidante puternice.

Corpul creează radicali liberi, molecule instabile care poate deteriora celulele, atât în ​​mod natural, cât și Ca răspuns la stresurile de mediu. Excesul de daune radicalilor liberi pot duce la probleme grave de sănătate, inclusiv boli inflamatorii, boli de inimă și anumite tipuri de cancer.

Cercetările au arătat că dietele bogate în antioxidanți ar putea reduce daunele radicalilor liberi. De exemplu, o revizuire atât a tubului de testare, cât și a studiilor de rozătoare a constatat că suplimentele de piper negru și piperină pot preveni sau încetini avansarea deteriorării radicalilor liberi și a bolilor conexe, cum ar fi ateroscleroza, diabetul și cancerul.

anti- Beneficii inflamatorii

În timp ce nu există o cercetare umană extinsă asupra beneficiilor antiinflamatorii ale piperului negru și ale piperinei, mai multe studii de rozătoare sugerează că piperina poate ajuta la ușurarea inflamației.

De exemplu, în timpul Un studiu a vizat învățarea dacă piperina ar putea suprima leziunea cardiacă asociată cu doxorubicina, un medicament anti-cancer, cercetătorii au descoperit că șoarecii de laborator injectați cu piperină au avut o inflamație redusă. Proprietățile pot ajuta la protejarea deteriorării țesuturilor renale asociate cu ischemia-reperfuzie. Ischemia-Reperfuzie se referă la deteriorarea țesuturilor care apare atunci când o parte a corpului nu primește suficient oxigen.

Cercetătorii au constatat, de asemenea, că suplimentele specifice de piperină pot ajuta la scăderea inflamației cronice pe care persoanele cu sindrom metabolic experimentează, dar Mai multe cercetări umane sunt necesare.

Proprietăți antibacteriene

O mână de recenzii și studii indică potențialul antibacterian al lui Piperine.

De exemplu, după o mică revizuire a studiilor Implicând proprietăți antibacteriene ale ardeiului negru împotriva bacteriilor Gram-pozitive, cum ar fi Staphylococcus aureus, cercetătorii au concluzionat că condimentul ar putea fi un ingredient puternic pentru terapii viitoare împotriva bolilor infecțioase, cât și a agenților patogeni. Studii umane care implică numeroasele proprietăți farmacologice ale piperinei, inclusiv proprietăți antibacteriene.

În mod similar, un studiu al tubului de testare a descoperit că piperina și piperlongumina – o componentă a Pepp -ului lung Plant ER-poate ajuta la combaterea agenților patogeni rezistenți la multidrug. Autorii studiului au concluzionat că ambii compuși ar putea fi de ajutor ca compuși bioactivi pentru noile medicamente antibacteriene. Cu toate acestea, autorii din ambele recenzii au sugerat mai multe cercetări. poate avea proprietăți de combatere a cancerului.

De exemplu, o revizuire cuprinzătoare a condimentelor și tratamentelor de cancer notează că studiile au constatat că Piperine a suprimat replicarea celulelor canceroase în cancerul de sân, prostată și colon.

În mod similar, substanța a arătat o promisiune ca agent terapeutic în tratarea osteosarcomului, un tip de cancer osos. Cu toate acestea, mai mulți oameni de știință trebuie să efectueze mai multe studii pentru a investiga acest efect pe deplin.

Creșterea „colesterolului bun”

Cercetătorii au efectuat un studiu asupra purceilor alocați la întâmplare o dietă completată cu sau fără piper negru și modificări notate în perioadele lor de creștere și îngrășare.

au găsit purceii care au consumat o dietă completată cu ardei negru au prezentat o creștere semnificativă a lipoproteinei cu densitate ridicată-pe care oamenii o numesc „colesterolul bun”-în comparație cu Alți purcei.

Cercetătorii consideră că aceste rezultate ar putea justifica studii suplimentare pentru a explora efectele potențiale benefice asupra metabolismului lipidelor la om.

Ajutarea controlului zahărului din sânge

a Studiul mic din 2013 asupra oamenilor asupra efectelor unui supliment care conține mai multe ingrediente alimentare bioactive – inclusiv piperină – asupra rezistenței la insulină a găsit o îmbunătățire a sensibilității la insulină. Acest lucru înseamnă că insulina hormonală a fost mai capabilă să reglementeze absorbția glucozei.

Cu toate acestea, deoarece suplimentul conținea multiple ingrediente alimentare, nu este clar dacă Piperine singur ar fi produs aceleași rezultate.

Absorbția nutritivă și sănătatea intestinului

Cercetarea din 2013 sugerează că ardeiul negru poate ajuta la creșterea absorbției de nutrienți, precum și la afișarea comportamentului prebiotic, contribuind la reglarea microbiotei intestinale și la îmbunătățirea sănătății gastrointestinale.

stimularea funcției creierului

Mai multe studii la animale au arătat că piperina poate îmbunătăți funcția creierului, în special pentru simptomele asociate cu afecțiuni degenerative ale creierului, cum ar fi boala Alzheimer.

De exemplu, cercetătorii au descoperit că Piperine a ajutat la îmbunătățirea memoriei la șobolani cu Alzheimer, precum și la reducerea formării de plăci amiloide. Acestea sunt fragmente proteice dăunătoare care se dezvoltă mai întâi în zonele creierului legate de memoria și funcția cognitivă.

Un studiu asupra oamenilor a găsit o asociere între Alzheimer și nivelurile de piperină, dar cercetătorii au concluzionat că nu sunt capabili Pentru a desena un motiv pentru legătura și a declarat că sunt necesare mai multe cercetări.

Riscuri și efecte secundare

Nu există prea multe dovezi științifice care wortex pastile contraindicatii să sugereze ardeiul negru cauzează riscuri majore pentru sănătate și efecte secundare .

În timp ce consumă prea mult ardei negru poate provoca suferințe digestive, acest lucru este valabil pentru majoritatea ierburilor și condimentelor. Și consumul de cantități mari de ardei negru poate provoca senzații de arsură în gură și gât.

Cu toate acestea, unele cercetări sugerează că ardeiul negru, sau mai precis, Piperine, poate duce la efecte adverse în anumite situații.

De exemplu, studiile care implică rozătoare și oameni au arătat că piperina poate stimula absorbția anumitor medicamente, cum ar fi antihistaminicele. Acest lucru ar putea fi util pentru medicamentele slab absorbite, dar poate duce la absorbția excesiv de mare a altor medicamente.

Prin urmare, este important să consultați un furnizor de servicii medicale despre posibile interacțiuni medicamentoase înainte de a crește aportul de ardei negru sau de a lua piperină Suplimente.

Rezumat

De mii de ani, sistemele populare și tradiționale de medicină au încorporat piper negru și piperine.

În timp ce o mare parte din cercetări privind beneficiile De ardeiul negru despre sănătate și sănătate este preliminar și implică mai multe animale decât oameni, este promițător și garantează studii suplimentare.

ardeiul este un antioxidant care oferă efecte antiinflamatorii și antimicrobiene, printre alte beneficii pentru sănătate. De asemenea, poate stimula funcția creierului și poate crește nivelul de colesterol bun.

  • Oase/Ortopedie
  • Cancer/Oncologie
  • Neurologie/Neuroștiință
  • Nutriție/Dietă

Știri medicale astăzi are orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .

Energie în calorii 5.77
proteină, grame (g) 0.239
carbohidrați (g) 1.47
fibră (g) 0.582
zaharuri (g) 0.015
calciu (mg) 10.2
fier (mg) 0.223
magneziu (mg) 3.93
fosfor (mg) 3.63
potasiu (mg) 30.6
sodiu (mg) 0.46
zinc (mg) 0.027
mangan (mg) 0.294
seleniu (mcg) 0.113
fluor (mcg) 0.787
niacin ( mg) 0.026
folat (mcg) 0.391
Betaine (mg) 0.205
beta caroten (mcg) 7.13
lutein + zeaxanthin (mcg) 10.4
vitamina E (mg) 0.024
vitamina k (mcg) 3.77
Vitamina A (echivalenți de activitate retinol MCG) 12.6