Acum o lună sau două, probabil că eram într-un loc bun…

Ne vom da seama de asta. Se poate simți diferit. Dar poate vom veni cu ceva nou și, eventual, ceva care ne place și mai mult.”

Ați putea fi interesat și de:

 • Profesioniștii în sănătate mintală sunt cei care au grijă de noi: cine are grijă de ei?
 • Cum este să te confrunți cu anxietatea de sănătate „necruțătoare”: „Cred că o să mor”
 • Cum să faci față epuizării emoționale
 • Sunt bine? Cum să faci un control al sănătății mintale.

Majoritatea serviciilor de îngrijire a sănătății au revenit la un anumit sentiment de funcționare normală de la închiderea temporară în primăvară, la începutul pandemiei de coronavirus.

Dar centrele de sânge încă raportează scăderi semnificative ale recoltărilor de sânge, lăsând aprovizionarea cu sânge în Statele Unite la niveluri extrem de scăzute, potrivit unei declarații comune emise la sfârșitul săptămânii trecute de AABB (cunoscută anterior ca Asociația Americană a Băncilor de Sânge), Crucea Roșie Americană și Centrele de sânge ale Americii.

COVID-19, împreună cu incendiile din statele occidentale, uraganele recente și alte furtuni, au dus la „fluctuații fără precedent” atât în ​​ceea ce privește oferta, cât și cererea de sânge.

Peste 80% din sângele colectat de Crucea Roșie Americană provine din colectări de sânge, care nu au revenit la nivelurile de dinainte de pandemie, deoarece școlile optează pentru învățarea virtuală, iar oamenii continuă să lucreze de acasă.

Însă cererea de sânge este la fel de puternică ca întotdeauna, spitalele revenind la programarea operațiilor elective.

„Suntem capabili să colectăm mai puțin, dar cererea este în creștere și asta a creat această furtună perfectă”, a declarat Kate Fry, CEO al Centrelor de sânge din America.

Toamna și iarna au înregistrat întotdeauna o scădere a donațiilor, dar potrivit lui Fry, America’s Blood Centers a înregistrat o scădere cu 30% a colectărilor de sânge programate pentru restul anului în comparație cu anul trecut – echivalent cu aproximativ 250.000 de donații ratate.

Dr. Claudia Cohn, director medical al AABB, a declarat că majoritatea centrelor și spitalelor le place să aibă cel puțin trei până la cinci zile de aprovizionare cu sânge. Multe centre, însă, funcționează în două zile, unele chiar mai puțin decât atât, potrivit lui Fry.

„Acum o lună sau două, eram probabil într-un loc bun… pentru că atât de mulți au auzit mesajul acela să iasă (și să doneze)”, a spus Fry. „Dar acum s-a pierdut acel impuls, vedem că aprovizionarea cu sânge scade constant”.

Cum este să primiți un vaccin COVID-19?: M-am oferit voluntar pentru un test de vaccin COVID-19 în New Jersey. Iată cum a fost de la fotografiere

Vino pregătit, vorbește, ia notițe: Cum să vă susțineți la cabinetul medicului

Fry și Cohn sunt îngrijorați că se apropie sezonul gripei și creșterea continuă a cazurilor de COVID-19 va scădea și mai mult aprovizionarea cu sânge a națiunii, pe măsură ce mai mulți oameni se îmbolnăvesc și nu pot dona.

Sullivan a spus că Crucea Roșie Americană a implementat noi măsuri de siguranță pentru donatori și membrii personalului, inclusiv purtarea măștilor, verificări ale temperaturii, dezinfectant pentru mâini, procese îmbunătățite de dezinfectare și spațierea patului pentru a respecta practicile de distanțare socială.

Deși majoritatea americanilor continuă să lucreze de acasă, el încurajează companiile să programeze o colectă de sânge ca o modalitate sigură și semnificativă pentru ca colegii să se reunească în timpul pandemiei.

Dr. Robertson Davenport, director de Medicină Transfuzie la Michigan Medicine din Ann Arbor, a spus că, în timp ce Crucea Roșie Americană lucrează din greu pentru a-și menține spitalul alimentat, el este încă îngrijorat pentru viitor.

„Știu că sună ca și cum aș bate aceeași tobă veche, dar avem cu adevărat nevoie de donatori de sânge pentru a continua să depună efort suplimentar de a dona”, a spus el.

Cum să ajuți: Crucea Roșie Americană le cere persoanelor care se simt sănătoase și bine și care sunt eligibile să dea sânge sau trombocite să facă o programare pentru a dona prin Aplicația Crucea Roșie pentru donatori de sânge, vizitând RedCrossBlood.org sau sunând la 1-800-RED CRUCE (1-800-733-2767). Sau găsiți un site local de colectare a sângelui și programați o programare pentru a dona vizitând www.aabb.org/giveblood​​​​​​ sau sunând la Centrele de sânge din A merica la 1-202-393-5725.

Urmărește-o pe Adrianna Rodriguez pe Twitter: @AdriannaUSAT.

Acoperirea sănătății și siguranței pacienților la USA TODAY este posibilă parțial printr-un grant de la Fundația Masimo pentru Etică, Inovare și Concurență în domeniul sănătății. Fundația Masimo nu oferă contribuții editoriale.

Lăudați zeii mirodeniilor de dovleac, pentru că sezonul PSL a sosit oficial. Nu are rost să negi – ai așteptat tot anul ca PSL-ul să plouă ca mana din ceruri și să te cuprindă în toată elementaritatea ta. Oh, stai, poate suntem doar noi.

Oricum, sezonul de dovleac-totul este peste noi, anuntând revenirea PSL-ului foarte așteptat Starbucks. Și, deși vom fi primii care recunoaște că am înghițit acea băutură îndrăgită de toamnă cu un abandon sălbatic, am vrut să zdruncăm puțin lucrurile anul acesta cu un latte cu condimente de dovleac mai sănătos, astfel încât să vă puteți bucura de vina voastră preferată de toamnă. -gratuit.

Probabil că nu trebuie să vă spunem că cumpărarea unui PSL de la Bux în fiecare dimineață (și în fiecare după-amiază, fără judecată) vă va afecta contul bancar. În plus, există faptul că, deși ne face plăcere să ne răsfățăm, băuturile de cafea cumpărate din magazin sunt pline de zahăr și ingrediente artificiale.

Dar, din moment ce PSL este o parte integrantă a noastră, care proclamăm gloria căderii tuturor celor care vor asculta, a trebuit să găsim o alternativă potrivită și mai puțin dulce.

De ce veți avea nevoie pentru a crea acest tratament DIY mai sănătos: gluconol-website.com :

 • Piure de dovleac
 • Sirop de arțar sau orice alt înlocuitor natural de zahăr/zahăr
 • Vanilie (pulbere sau extract)
 • Condiment pentru plăcintă de dovleac
 • Cafea
 • Lapte (am folosit ovăz neîndulcit, dar orice lapte neîndulcit va face)
 • Optional: frisca, batoane de scortisoara
 • Util: oală de moca, presă franceză

Iată-l! Durează doar câteva minute pentru a-ți câștiga proverbiala insignă de merit de barista. Acum, mergi mai departe, îmbracă-te într-o pătură confortabilă (și elementul tău nerușinat, natch) și sorbi acel PSL mai sănătos DIY după pofta inimii tale.

Urmăriți videoclipul de mai jos pentru instrucțiunile complete pas cu pas sau treceți peste mai jos pentru instrucțiunile rețetei.

LATĂ MAI SĂNĂTĂTOARE DE DOVLECEI (Rețetă de Kristopher Juniel, MakeItGrateful.com)

INGREDIENTE

Sirop de condimente de dovleac:

 • ¼ cană piure de dovleac
 • ¼ cană sirop de arțar
 • ¼ cană apă
 • ½ lingură pudră de vanilie sau extract pur de vanilie
 • 2 linguri praf de condimente de dovleac

Latte:

 • 4 linguri sirop de condimente de dovleac
 • 2 uncii de espresso sau ¼ de cană de cafea tare preparată
 • 1 1/2 cani de lapte
 • Topping batut (Opțional)
 • Se ornează condiment de dovleac [pudră sau baton de scorțișoară

INSTRUCȚIUNI:

Pentru a face un latte fierbinte:

 1. Mai întâi, faceți siropul combinând toate ingredientele siropului într-un bol și amestecând bine. Pus deoparte.
 2. Încinge laptele până când începe să fiarbă, dar nu-l lăsa să fiarbă.
 3. Adăugați sirop de condimente de dovleac în cană și adăugați cafea. Amesteca bine.
 4. Spumați laptele într-o presă franceză, aruncând ușor în sus și în jos la suprafața laptelui (opțional).
 5. Se toarnă laptele peste cafea și siropul pentru a se umple, se amestecă pentru a se combina.
 6. Acoperiți cu topping bătut (opțional).
 7. Decorați cu un strop de pudră de condimente de dovleac sau un baton de scorțișoară.

Găsiți mai multe rețete și sfaturi de wellness pe MakeitGrateful.com .

Oamenii de culoare și alți oameni marginalizați, cu venituri mici, vor fi cel mai afectați de o răsturnare a cazului de referință privind avortul Roe v. Wade, au declarat experții în sănătate și politică, după ce Politico a publicat luni un proiect de aviz al Curții Supreme.

În proiectul de aviz, judecătorul asociat Samuel Alito a scris: „Suntem că Roe și Casey trebuie să fie anulate”. El a spus că Roe a greșit „de la început” și a numit raționamentul „slab”.

Aproximativ jumătate din statele americane , concentrate în sud, Midwest și Câmpie, au legi restrictive privind avortul care urmează să intre în vigoare în cazul inversării. Experții spun că cei care au disproporționat probleme cu accesul la asistența medicală, adesea persoane de culoare, vor fi cei mai afectați.

Mai mult de jumătate din populația neagră a națiunii trăiește în sud, unde femeile de culoare, inclusiv femeile hispanice, reprezintă o proporție semnificativă . Statele din Câmpie au, de asemenea, o mare populație indigenă. Cu câteva zile în urmă, Legislatura din Oklahoma a adoptat o interdicție a avortului de șase săptămâni similară cu cea adoptată de Texas anul trecut.

UNDE SUNT STATELE: Dacă Roe v. Wade este răsturnat, iată cum vor sta legile avortului în fiecare stat

„Știm că îi va afecta pe cei care au deja bariere în calea îngrijirii sănătății, chiar înainte de interzicerea avortului”, a declarat expertul în politicile privind sănătatea femeilor și drepturile reproductive Fatima Goss Graves, avocat și președinte al Centrului Național de Drept pentru Femei. „Cei care locuiesc în zonele rurale, femeile de culoare, cele cu venituri mici.”

Dacă Roe este răsturnat, oamenii pot călători sute de mile pentru a ajunge în state în care avorturile sunt încă permise. Persoanele tinere și cu venituri mici, care sunt disproporționat de culoare, ar putea să nu își permită costul călătoriei.

„Acesta va fi un obstacol uriaș și mai mare plasat în fața lor”, a spus Graves. „Majoritatea oamenilor care caută îngrijire pentru avort au deja copii. Și s-ar putea să nu aibă timp liber de la muncă, acces la îngrijirea copiilor, lucrurile de care au nevoie pentru a putea… să-și părăsească comunitatea pentru a beneficia de îngrijire medicală protejată constituțional.”

SCIRĂ SCURTĂ: Proiectul exploziv scurs într-un caz de avort dezvăluie că Curtea Supremă este pe punctul de a răsturna Roe

STATELE PENTRU INTERZIZE: 26 de state intenționează să interzică avortul într-o anumită formă dacă Curtea Supremă acceptă interzicerea Mississippi.

Citând Studiul Turnaway, care a constatat dăunări semnificative după refuzul avortului, Spitzer a spus că ducerea la termen a unei sarcini poate reprezenta, de asemenea, bariere financiare și bunăstare.

„Le este mult mai dificil pentru femei să scape de sărăcie, pentru femei să urmeze carierele pe care și le doresc, impune o schimbare asupra structurii familiei pe care femeile ar putea să nu vrea să o întreprindă”, a spus ea.

Aceste obstacole includ șanse crescute de dificultăți economice și de nesiguranță după naștere, de a rămâne cu un partener violent sau de a crește singur un copil și amenințări la adresa bunăstării și dezvoltării copiilor deja aflați în casă, arată studiul.

Autorul principal al studiului, Diana Greene Foster, profesor la Universitatea din California, San Francisco, Bixby Center for Global Reproductive Health, a spus: „Avortul este o problemă care afectează în mod disproporționat persoanele de culoare”, supunându-le la „riscuri total subapreciate ale sarcinii”. ”

Un studiu care estimează efectele interzicerii avortului asupra morții materne de către Universitatea din Colorado, Boulder, a constatat că în rândul femeilor de culoare, decesele materne ar putea crește cu o treime . Femeile de culoare au deja de trei ori mai multe șanse de a muri din cauze legate de sarcină decât femeile albe.

Dr. Cynthia Gyamfi-Bannerman, specialist în medicina materno-fetală și sarcinile cu risc ridicat, de la Society for Maternal-Fetal Medicine, a declarat că disparitățile rasiale în ceea ce privește rezultatele sarcinii sunt exacerbate de restricțiile la drepturile de reproducere.

„Creează o părtinire în ceea ce privește cine este capabil să primească îngrijire și cine nu poate primi îngrijire”, a spus ea. „Există anumite afecțiuni medicale în care sarcina este foarte, foarte periculoasă pentru mamă.”

O VICTORIE PENTRU GRUPURI ANTI-ABORT: Ei nu se opresc aici.

Peste 80% dintre apelanții la Access Reproductive Care-Southeast, care oferă sprijin financiar și logistic solicitanților de avort din regiune, erau negri, neasigurați sau aveau asigurări publice, iar aproximativ 77% aveau deja un copil, potrivit unui studiu comun realizat anterior. an de către organizație și Universitatea Emory. Studiul a analizat caracteristicile a 10.000 de apelanți din Florida, Alabama, Georgia, Carolina de Sud, Tennessee și Mississippi.

„Trebuie să recunoaștem că Roe nu a garantat niciodată că avortul va fi accesibil, pentru că pentru atât de mulți oameni cu care lucrăm, capacitatea de a accesa îngrijirea pentru avort a fost deja împinsă de zeci de ani”, co-fondatorul ARC și directorul executiv Oriaku Nijoku. , care a fost coautor al studiului, a declarat marți într-o conferință de presă. Aceasta este realitatea noastră trăită zilnic."

Dr. Bhavik Kumar, director medical la Planned Parenthood Gulf Coast, este medic și furnizor de avorturi în Texas, unde anul trecut a fost adoptată o lege restrictivă a avortului și o interdicție totală urmează să intre în vigoare dacă Roe este răsturnată.

„Deși încerc să ajut pe cât posibil mulți pacienți, sunt totuși uimit că mi s-a cerut să întorc spatele sănătății și bunăstării pacienților mei”, a spus Kumar în timpul unui debriefing cu Njoku și alții.