Страхотна работа “, изсъхвае тяхното напрежение – няма никъде да отиде.

Абонирайте се за разумния психолог подкаст Spotify Google Stitcher

Какво е по -важно за успеха, отколкото талант, социални умения, мотивация, коефициент на интелигентност или практика? Това е скандално малко качество, наречено Grit. This week, the Savvy Psychologist offers 8 tips to cultivate grit in kids–or yourself!

By Ellen Hendriksen, PhD Savvy Psychologist August 22, 2014 5-minute readEpisode #33 play pause Listen 8 Tips to Grow Your Grit We В момента изпитват проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Време е да се върнем към училище – идеално време за показване на темата, предложена от слушателя на психолог вижте сайта на издателя, Тай С., от Ню Йорк: Грит .

Какво е песъчинка?

Независимо дали говорим за Mettle, постоянство, допустителност, устойчивост или упоритост, всичко това може да бъде сведено до четири букви: G-R-I-T. Grit е способността да се интересувате и да изразходвате усилия за дългосрочни цели. Накратко, това е обратното на любезността. ; Всъщност, докато ключов компонент на успеха може да е известното десет хиляди часа практика, Grit е това, което принуждава някой да се появи за десет хиляди часа практика на първо място.

.

dr. Анджела Дъкуърт от Университета в Пенсилвания е инициатор и най-известният изследовател на Grit, който тя определя като „Работи напречно към предизвикателства, поддържайки усилия и интерес през години, въпреки неуспехите, неблагополучието и платовете в ход.“

Накратко, Grit прогнозира кой ще остане за дълги разстояния: Кой го прави през изтощителната програма за тренировки на West Point, който завършва програма за наказателна хирургическа резиденция, който печели националната правописна пчела и кой получава В Ivy League, дори и с по -ниски резултати от SAT от техните връстници.

Като концепция, Grit е малко хамелеон, защото това е както черта, така и умение. С други думи, Grit изглежда е вродена част от личността, но това не означава, че е фиксирана-това не е просто това постоянни хора да упорстват. Grit е едновременно умение, което може да се научи и практикува. Мъчката може да бъде отгледана, дори ако актуалният ръб на изследванията все още измисля какво точно работи.

и не е нужно да сте Джон Уейн или Стар във филм на Brothers Brothers, за да покажете някаква песъчинка. За тази цел, ето 8 съвета за насърчаване на песъчинки в дете в училищна възраст (или, за възрастни, които се стремят към зърненост, как да отглеждате собствената си песъчинка):

Съвет №1: Насърчете практиката

Още по -добре, насърчавайте предизвикателната практика. Практиката не трябва да преразглежда умение, в което вече сте компетентни; Стремете се към нещо една стъпка над текущите ви способности.

Съвет №2: Похвалете усилията, а не резултатът

Когато възхваляваме дете с „Перфектно!“ или „Страхотна работа, „Тяхното натоварване изсъхва – няма никъде да отиде. Вместо това, хвалете усилията: „Това трябва да е отнело много работа, за да бъде толкова голяма.“ Или „Ти си работил много усилено върху това!“

Съвет №3: Научете, че безсилието и объркването са признаци на прогрес

Мислите: „Безсилие означава, че е време да се откажете“, Или „тъй като съм объркан, вероятно не мога да го направя“, трябва да бъде заменен. „Да се разочаровате е нормална част от научаването на нещо трудно“ или „ако съм объркан, това означава, че го измислям.“ Предложете тези повторни кадри, когато чуете онези първи развълнувани въздишки и мърморене на неудовлетвореност.

По същите линии предлагайте подкрепа, но не се впускайте да спасявате деца при първия знак за борба. Докато евентуалният успех е на разположение, позволете на детето си да се радва над тези упорити LEGOs или проблемни таблици за умножение и да подсилите борбата като част от ученето.

страници

12next ›Последно» Всички всички Съдържанието тук е само за информационни цели. Това съдържание не замества професионалната преценка на вашия собствен доставчик на психично здраве. Моля, консултирайте се с лицензиран специалист по психично здраве за всички индивидуални въпроси и проблеми.

за автора

Елън Хендриксен, доктор

д -р. Елън Хендриксен е била домакин на подкаста на здравия психолог от 2014 до 2019 г. Тя е клиничен психолог в Центъра за тревожност и свързаните с тях разстройства на университета в Бостън (CARD). Тя спечели докторска степен. в UCLA и завършва обучението си в Медицинското училище в Харвард. Нейният научно базиран подход с нулева преценка е редовно представен в психологията днес, Scientific American, The Huffington Post и много други медии. Нейната дебютна книга „Как да бъдеш себе си: Тихо своя вътрешен критик и възкръсна над социалната тревожност, беше публикувана през март 2018 г.

Абонирайте се за разумния психолог подкаст Spotify Google Stitcher от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Nutrition Diva 17 февруари 2011 г. 1-минутна прочетена

q. Виждам по-пресни и замразени зеленчуци, които идват в тези пакети с пара на торбичката, но се чудя дали тези пластмасови торбички съдържат BPA. Трябва ли да се притеснявам?

a. BPA обикновено се използва в пластмаси, които са твърди, като бутилки с вода, и за олицетворяване на метални кутии. Пакетите за пара в торбичките вероятно не съдържат BPA, но когато всяка пластмаса се нагрява или влиза в контакт с гореща храна, пластмасите могат да се прехвърлят в храната. За да бъда на сигурна страна, мисля, че си струва 30 секунди, необходими, за да изхвърлите тези контейнери в стъклен или керамичен контейнер преди микровълнова печка.

Свързано съдържание: Колко се притеснявате, че трябва да сте за BPA?

Парен царевично изображение С любезното съдействие на Shutterstock

за автора

Monica reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel е сертифициран от борда лицензиран диетолог, Автор и създателят на един от най -високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

синините са често срещан физически симптом. Какво причинява натъртване и как да разберете, когато синината е нещо, за което трябва да се притеснявате?

от Sanaz Majd, MD House Call Doctor 14 декември 2017 г. 4-минутен Readepisode #254 Играйте Пауза Слушайте кога да се притесняваме за синина, ние ние ние В момента изпитват проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Всички сме преживели синина или две тук -там през целия си живот. Някои от нас, които са малко тромави, може би са видели още няколко. Натъртването е много често съобщаван симптом в лекарския кабинет. Но това може рядко да е знак за нещо по -загрижено.

Как да разберете кога синината е нещо, за което трябва да се притеснявате? И какво ги причинява?

Какво е натъртване?

„синина“ или „екхимоза“ (фантастичният медицински термин за синина) е колекция от кръв и течност под кожата, където кръвта на кръвта Съдовете лъжат, за да хранят кожата и близките тъкани в тялото (като мускулите). Тези кръвоносни съдове могат да изтичат и пускат кръв в кожните слоеве и да станат лесно видими.

Причини за лесни синини

Какво точно причинява тези кръвоносни съдове да изтичат по -лесно?

Има три основни начина, по които всичко може да отиде на Haywire. Може да има неизправност, когато кръвоносният съд се подплати; Може да има проблем със заобикалящата тъкан, в която се храни; Или може да има дисфункция в защитната реакция на организма-тази защитна реакция е обикновено активиране на процес на съсирване на кръвта към ранен или пропусклив кръвен съд и помага да се „закърпи“ бу-бу. В последния каскадата за съсирване или процес включва някои жизненоважни компоненти, като фактори на съсирване, тромбоцити и витамин К.

Тук има по -специфични причини за тези дисфункции:

травма: травма е най -честата причина за синини. Конфузия на мястото на синината може да нарани повърхностните ви кръвоносни съдове и те могат да избухнат и освободят част от тази кръв. Дори незначителни неравности и тупания могат да го направят. Може да сте се блъснали в дивана, без да го осъзнавате, след като почистите тази чаша лайм Маргарита, или може би друг играч се е разбил в рамото ви по време на футболната тренировка преди няколко дни. Или може би сте просто малко тромаво. Разрядители на кръвта: Аспиринът, противовъзпалителните средства (като ибупрофен и напроксен) са лесно достъпни без рецепта и са съставка в някои кашлица/студени смеси. Те блокират активността на определени процеси на съсирване. Кортикостероидите, които се използват за лечение на много заболявания от обостряне на астма до автоимунни нарушения като лупус, също могат да причинят изтъняване на кръвта. Чернодробно заболяване: Телевият прием на алкохол (който засяга черния дроб) или цирозата на черния дроб може да причини изтъняване на кръвта. Черният дроб произвежда много от нашите жизненоважни фактори за съсирване. Това са структурите в нашия кръвен поток, които помагат да се спре кървенето. Ако тези фактори за съсирване липсват, защото черният дроб се е затворил, тогава можете да кървите. Разстройства на кървенето: Ето защо хемофиликите кървят – те генетично липсват един от тези кръвни фактори, споменати в #3 по -горе. Освен хемофилия, има няколко други наследствени нарушения на кървенето, които могат да причинят лесни синини и кървене. Болестта на фон Уилибранд е друго. Семейната история на едно от тези разстройства или прекомерното кървене е изключен накрайник. Дисфункция на тромбоцитите: Освен факторите на съсирване, тромбоцитите също се отделят и произвеждат от костния мозък, за да се реагира на кървене. Ако те са нефункционални или липсват, това е проблем. Дефицит на витамин С и К: Скърви (дефицит на витамин С) е доста рядък в Съединените щати. Дефицитът на витамин К е малко по -често срещан. Недохранването (помислете за възрастни хора), цьолиакия, антибиотици и други лекарства, които пречат на витамин К (като кумадин и холестирамин), могат да причинят лесно натъртване и кървене. Витамин К е съществен елемент в процеса на съсирване. Нарушения на наследството на тъканите: нарушения на съединителната тъкан и синдрома на Ehlers-Danlos са заболявания на околните тъкани осигуряват по-малко структурна подкрепа за близките кръвоносни съдове и следователно те са склонни да нараняват по-лесно. Обикновено има семейна история. Ракови заболявания на кръвта, лимфата и костния мозък: Това е много по -рядко срещано, но все пак най -страхува се причината за синини – и синините са изключително често срещано медицинско явление. Също така има засилени кръгове на носа или кървене другаде, в допълнение към лесните синини са особено загрижени за тези ракови заболявания. Един прост кръвен тест често може да изключи този.

страници

12next ›Последно» Моля, обърнете внимание, че цялото съдържание тук е строго само за информационни цели. Това съдържание не замества никакви медицински съвети и не замества медицинска преценка или разсъждения от вашия собствен доставчик на лично здраве. Моля, винаги потърсете лицензиран лекар във вашия район по отношение на всички въпроси и проблеми, свързани със здравето.

за автора

sanaz majd, md

dr. Sanaz Majd е сертифициран от борда лекар по семейна медицина, завършил Медицинския колеж в Университета на Дрексел във Филаделфия. Нейните специални интереси са женското здраве и образованието на пациентите.

За да увеличите хранителната стойност на зеленчуците, добавете малко мазнини.

от Monica Reinagel, M.S., L.D./N Хранене дива 7 август 2008 г. 3-минутен readepisode #3 Играйте пауза слушайте повече хранене От зеленчуци в момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Какво би могло да бъде по -питателно от куп сурови зеленчуци? Куп сурови зеленчуци с малко гуакамоле, за да ги потопите, това е какво. Виждате ли, повечето зеленчуци са без мазнини. Това ги прави толкова популярни сред диетите. Можете да ядете купчини и купчини моркови, целина, карфиол, броколи и чушки, без да консумирате никакви мазнини или много калории.

Но всъщност ще получите повече хранене от тези зеленчуци, ако ги ядете с тях Малко мазнини. Това е така, защото много от най-ценните хранителни вещества в зеленчуците са това, което наричаме мастноразтворими (или липидни разтворими) витамини. Те включват витамин А, който защитава зрението ви, витамин К, който изгражда здрави кости и поддържа сърцето ви здраво, както и бета каротин, ликопен и всички каротеноиди, които се борят с свободните радикали и предпазват рака.

Защо някои мазнини са добри

Тези хранителни вещества не съдържат никакви мазнини. Но за да бъдат абсорбирани във вашите клетки, където те могат да ви направят някаква полза, те трябва да се качат на мастна молекула.

Това не е ли най -голямата новина, която сте получили цял ден? Яденето на вашия спанак сотиран в малко зехтин и чесън или потапяне на морковите си пръчици в фъстъчено масло всъщност е много по -добре за вас, отколкото да ги ядете обикновени. Проучване, публикувано в Journal of Nutrition, съобщава, че когато изследователите добавят авокадо в салата, субектите са абсорбили до 15 пъти повече мазнини, разтворими в мазнини, отколкото тези, които са яли обикновената салата. (Сега това е вид медицински изследвания, които искам да направя: видът, който включва гуакамоле!)

Изберете здрави мазнини

Въпреки че всеки вид мазнини ще направи мазнините на разтворими витамини по-абсорбиращи се по-абсорбиращи , Най -добре е да вървите със здравословни мазнини, като тези, които се намират в маслини, зехтин, ядки, орехови масла и авокадо, вместо наситени мазнини като тези, които се намират в сирене и масло.

и, разбира се,, Не искате да прекалявате, особено ако наблюдавате теглото си. Калории от мазнини-дори здрави мазнини-могат бързо да се добавят. Ако не сте внимателни, можете да превърнете здравословното, нискокалорично хранене или закуска в истинска диета. По отношение на усвояването на хранителни вещества е необходимо само малко мазнини, за да свършите работата. Няколко супени лъжици гуакамоле или фъстъчено масло със суровата си зеленчукова закуска или няколко чаени лъжички зехтин върху салатата или варените зеленина е всичко, от което Не е нужно да сте на разклона си едновременно. Ако нещо друго, което ядете в едно и също хранене, съдържа малко мазнини, вече сте покрити. Ако не, предайте гуакамоле!

Не забравяйте да проверите бързия ми съвет за миене на плодове и зеленчуци тук. Имам и удобен малък съвет за получаване на повече хранене от вашите варени зеленчуци.

Това е Моника Рейнагел, дивата на храненето, с бързите и мръсни съвети за хранене добре и да се чувствате приказни. Посетете NutritionDiva.quickandDirtytips.com за препис от този епизод, заедно с връзка към проучването на списанието, което споменах. Ако имате въпрос за хранене към мен, изпратете имейл на nutrition@quickanddirtytips.com. Можете да ме следвате във Facebook. Или ми изпратете туит в Twitter! Ще ме намерите на twitter.com/nutritiondiva.

ресурси

The Journal of Nutrition Salsa Studyfollow Me в Twitter

Научете как да бягате по-бързо и как да бягате по-дълго, без да се уморявате.

от Бен Грийнфийлд Get-Fit Guy August 29, 2011 4-минутна Readepisode #11 Play Pause Слушайте как да работим по-бързо, в момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Quick & amp; Мръсен съвет №4 за бягане по -бързо: Run Hills

Най -добрите треньори в света знаят дълбоката, тъмната и мръсната тайна на бегачите: тренировки на хълма. Красотата на хълмовете е, че те ви позволяват да постигнете висока интензивност, без същото количество съвместно въздействие и изсипване, което бихте изпитали, докато бягате по плосък терен.

Contents